Kaip išsirinkti papuošalus kasdienai?

Kaip išsirinkti papuošalus kasdienai?

 

Daugelis žmonių save kasdienybėje išreiškia per aprangą ir jos detales. Papuošalai – svarbi sudedamoji aprangos dalis, kuri gali atskleisti apie jūsų pomėgius, estetikos pajautimą, bendrą nuotaiką. Stilingai atrodantys žmonės mums automatiškai atrodo patraukliau, o tuo tarpu susitaršę, netvarkingi – veikia atstumiančiai. Tad kaip išsirinkti papuošalus kasdienai, kad atrodytumėte pasitikinti savimi, elegantiška, o gal žaisminga?

Visų pirma įvertinkite, kur lankysitės. Ar esate studentė, verslo atstovė, muzikos grupės narė, o gal medikė. Jei vis dar studijuojate arba dirbate su meno sritimi ir jums nereikia laikytis griežtų protokolų – papuošalus galite derinti įvairiai. Ryškios spalvos, masyvūs dirbiniai, o gal kaip tik kuklus – Jums tiks viskas, ką suderinsite su tos dienos nuotaika. Jei Jūsų aplinkoje daug kostiumuotų verslo atstovų – teks rinktis kuklesnius papuošalus, jie neturėtų per daug išsiskirti.

Yra dvi paprastos taisyklės kaip rinktis papuošalus, kad didžioji visuomenės dalis jus priimtų. Pirmoji: rinkitės kontrastingą spalvą. Tai reiškia jei rengsitės tamsiai – rinkitės šviesius papuošalus, o jei rengsitės šviesiai – tamsesnius, ryškesnius. Tuomet papuošalas atliks esminę jo funkciją – jus puoš ir bus išskirtine detale. 

Antroji taisyklė – audinio sunkumas ir papuošalo sunkumas. Prie lengvų audinių gražiau atrodys sunkesni papuošalai, o prie sunkaus audinio lengvesni, bet gali būti puošiamasi didesniu papuošalų kiekiu (pvz. keliomis eilėmis lengvų karolių) – taip išlaikomas balansas.

O kaip puoštis, jei pvz. jūsų palaidinė itin marga, tačiau atrodo, kad kažko trūksta? Tuomet rinkitės auskarus, apyrankes, žiedus, tačiau nesegėkite vėrinio. Tuo tarpu prie vienspalvės palaidinės pakabukas arba karoliai tiesiog prašyte prašosi. Jei nepasitikite savo skoniu – žinokite, kad mažiau yra daugiau. Kartais užtenka įdomių auskaru ir žiedo, o kartais norisi būti pasipuošus visu komplektuku iš gintaro auskarų, vėrinio, apyrankės ir žiedo.