Baltojo gintaro stebuklingos savybės

Baltojo gintaro stebuklingos savybės

Balto gintaro papuošalai


Pats rečiausias ir labiausiai trokštamas Baltijos gintaras pasižymi išskirtine, karališka balta spalva.
Tokio gintaro aptinkama tik 1-2% iš visų randamų gintaro gabalų. Jis dar vadinamas kaulo spalvos arba karališkai baltu dėl savo unikalios tekstūros. Baltasis gintaras yra mėgstamas dėl savo išvaizdos ir dekoratyvumo: jame galima matyti grietinėlės sūkurius, pilkšvas marmurines linijas, žalsvas augalų daleles, o kartais medaus ar melsvus atspalvius. Tai padaro kiekviena šio gintaro gabalėlį unikaliu kūriniu. Dažnai baltasis gintaras yra mažiau apšlifuojamas, nes meistrai stengiasi išsaugoti jo unikaliai natūralų grožį.
Baltasis gintaras yra brangesnis ir dėl to savo tekstūros.
Baltąjį sudėtingiau apdirbti, suteikti jam norimą formą. Su baltuoju gintaru dirba tik itin įgudę meistrai, nes jo viduje yra tūkstančiai mikro burbuliukų, o tai padaro jį lengvesniu ir trapesniu nei tokios pat formos tik kitos spalvos gintaro .
Senovėje žiniuonys tikėjo, kad baltasis gintaras yra puiki medicininė priemonė. Žinoma ji buvo prieinama tik turtingiesiems. Baltuoju gintaru gydė širdies nepakankamumą.
Jei žiūrėsime per holistinės medicinos prizmę,  baltąjį gintarą vertino už dėl jo stebuklingų savybių.
Sakoma, kad jis gali suteikti vidinio stabilumo, lengvumo, aplinkinių palankumą. Taip pat balta -laikoma ramybės spalva, kuri padeda susitelkti ir kryptingai dirbti, išlaikyti planus ir tradicijas.
Tai kilmingų savo siela žmonių amuletas. Gerai veikia smegenis, nervų ir endokrininę sistemą,
limfą ir širdį.

Baltasis gintaras tinka Jaučiams , Svarstyklėms ber Ožiaragiams.
Tad įsigydami papuošalą su baltuoju gintaru Jūs įsigyjate unikalų gaminį, kuris tikrai žavės
aplinkinius, padės rasti vidinę ramybę ir visad jaustis elegantiškai pasipuošus.