Gintaro rūgštis

Gintaro rūgštis

Šiais laikais, kai siekiame gyventi tvarioje aplinkoje, yra svarbu panaudoti kiekvieną gamtos mums suteiktą dalelę. Ne paslaptis, kad apdirbant gintarą susidaro kristalinio pobūdžio milteliai. Šie gintaro milteliai yra visiškai nekenksmingi ir turi daug naudingų savybių jei yra tinkamai išvalyti. Natūralus Baltijos gintaras turi aukščiausią gintaro rūgšties koncentraciją. Rūgštis išsiskiria- kai neapdirbtas grynuolis liečiasi su oda. Puikiai galime pamatyti ant neblizgaus gintaro (pamažu jis apsineša plonu blizgiu sluoksniu). Per milijonus metų susidarę gintaro kristalai išsaugojo daugybę saulės energijos ir gydomųjų savybių.

Gintaro rūgštis visų pirma pasižymi analgetinėmis (nuskausminančiomis) savybėmis.

Kuo gintaro rūgštis naudinga žmogui?

Gintaro rūgščiai patekus į kūną – jame kyla pavojaus signalas, kad kažkur trūksta deguonies ar maistinių medžiagų, todėl ima sparčiau veikti ląstelių atsinaujinimo procesai, medžiagų perdirbimas. Tai saugus būdas lengvai stimuliuoti organizmą siekiant suaktyvinti svarbiausius procesus. Gintaro rūgštį žmogaus organizmas gali pasisavinti per odą mažomis dozėmis. Taip nutinka tada, kai nešiojami natūralaus, neapdirbto gintaro papuošalai. Nepamirškime, kad dabar gaminami aksesuarai, kai vaikui kalasi dantys, specialios apyrankės, pagalvės ir net čiužinių užklotai kenčiantiems nuo radikulito ar kitų skausmų. Dėl šilumos ir drėgmės, kai gintaras yra arti odos, iš natūralaus gintaro žievės išsiskiria gintaro rūgštis. Gydantis gintaro poveikis pasireiškia švelniai ir stabiliai nepakenkdamas organizmui.

 Ar galima gerti/naudoti į vidų gintaro rūgštį?

Taip, galima, tačiau turite būti tikri, jog tai natūralus Baltijos gintaras. Siekiant stipresnio poveikio galima naudoti gintaro rūgšties tabletes ar miltelius, jie parduodami vaistinėse. Gintaro rūgštis kartu su vitaminu C yra nuo seno žinomas vaistas pagirių palengvinimui. Tačiau, net jei ir nevartojate alkoholio, galite naudoti gintaro rūgštį. Ji gali padėti jaustis geriau, ypač jei organizme vyksta uždegiminiai procesai. Gintaro rūgšties papildai gali padėti, jei jaučiate nuovargį, esate išsiblaškęs, užmaršus. Gintaro rūgštį galima naudoti kaip antioksidantą, kuris labai efektyvus organizmui.Tai efektyvi ir saugi priemonė, kuri pasižymi atjauninti ir subalansuoti gebančiu efektu.