Kaip derinti papuošalus?

Kaip derinti papuošalus?

Merginos ir moterys, kurios nori atrodyti stilingai, dažnai susiduria su klausimu, kaip derinti papuošalus. Žemiau pateiksime keletą paprastų taisyklių, kurių laikydamosi neprašausite pro šalį ir visad atrodysite stilingai.

Visų pirma svarbu apgalvoti kiek ir kokių papuošalų norėsite užsidėti. Stilistai dažniausiai nerekomenduoja dėvėti daugiau nei trijų skirtingų papuošalų, nebent ruošiatės ypatingai progai ir turite papuošalus iš vienos kolekcijos. Kasdienai užtenka dviejų-trijų papuošalų, kurie kartais gali būti ir ne iš vieno komplekto.

Iškilmingoms progoms yra įprasta segėti auskarus bei pasipuošti pakabuku ar karoliais ir segėti apyrankę. Tokiu atveju šiuos papuošalus rekomenduojame rinktis arba iš vienos kolekcijos arba bent jau derinti spalvas. Pavyzdžiui rinktis juodo gintaro papuošalų komplektą, kurį derinsite prie vienspalvio audinio suknelės ar kito rūbų ansamblio. Kartais prie tokio derinio kartu mūvimas ir žiedas su tos pačios spalvos akute. Pasirinkusi visus papuošalus iš vienos atspalvių gamos atrodysite stilingai.

Jei progos nėra, o norite tiesiog atrodyti puošniau, užbaigti savo įvaizdį rafinuotomis detalėmis, galite šiek tiek labiau pažaisti su papuošalų spalvomis. Žinoma kasdienai nereiktų puoštis per daug, pasirinkti papuošalų stilių, kuris tiks jums. Puošdamiesi gintaru rinkitės kontrastuojančius arba papildančius atspalvius. Prabangų baltą gintarą ypač išryškina juoda spalva, prie geltono ar raudono gintaro ypač derės balta. Tai jokiu būdu nereiškia, kad turite būti apsirengusi šia spalva nuo galvos iki kojų. Jei planuojate puoštis gelsvais karoliais – prie jų rinkitės baltą palaidinę, o kelnių ar sijono derinti nebūtina.

Dar vienas svarbus dalykas – papuošalų forma. Čia vėl gi galima žaisti papildant arba išskiriant. Švelnus audinys ir apvalūs, švelnūs karoliai dera automatiškai, tačiau ir griežtesniu kampu, asimetriškai kirsti karoliai gali puikiai atrodyti prie lengvų audinių. Tuo tarpų facetuoti auskarai ar karoliai prie grubios odinės striukės sušvelnins griežtoką įvaizdį.

Niekada nepamirškite – mažiau yra daugiau. Jei jau pasidabinote keturių ar penkių papuošalų komplektu – įvertinkite ar neatrodote per daug eklektiškai ir, jei reikia, nuimkite keletą papuošalų.